logo knight1

                                                                      

Luni, August 03, 2015

Saptamana 10 - 16 martie 2009Sursa: Monitorul de Caransebeş Nr. 238 • Anul VI •  10 - 16 martie 2009


Caransebeşul, mesagerul turismului românesc


   Municipiul Caransebeş a fost ales sã reprezinte anul acesta România la un târg internaţional de turism care se desfãşoarã anual la Lugano în Elveţia. Pentru Expoziţia Internaţionalã Elveţianã de Vacanţe, ajunsã deja la a VII-a ediţie, sunt selectate în fiecare an cele mai bune destinaţii turistice din lume care vor fi prezentate publicului larg. La evenimentul din Lugano participã anual mii de vizitatori, dar şi operatori interesaţi sã dezvolte afaceri în domeniul turismului. Succesul prezenţei ţãrii noastre la ultima ediţie a târgului i-a determinat pe organizatori sã reproducã şi anul acesta regiunea „Comorile Europei de Est”, unde statelor est-europene li se oferã o platformã profitabilã pentru a-şi promova propriile frumuseţi. Aşa se face cã municipiul Caransebeş se va regãsi alãturi de celelalte oraşe ale lumii la unul din cele mai importante târguri de turism pentru  a-şi face cunoscute tradiţiile, obiceiurile şi potenţialul turistic de care dispune.
Pentru pregãtirea acţiunii, în aceste zile, municipalitatea va avea o întâlnire cu toţi cei care desfãşoarã activitãţi turistice în Banatul Montan, pentru a stabili de comun acord condiţiile participãrii la Expoziţia Internaţionalã de la Lugano. Cu acelaşi prilej se va stabili şi persoanele care vor face parte din delegaţie precum şi pachetul de oferte turistice care sã fie prezentat în Elveţia.
Expoziţia de Vacanţe va loc anul acesta în perioada 29 octombrie -           1 noiembrie 2009 la Lugano şi îşi propune sã dedice una din zile instituţiilor care au ca scop promovarea identitãţii, culturii şi frumuseţilor ţinuturilor prezente conform tradiţiilor. Delegaţia caransebeşeanã care va participa la eveniment va avea asiguratã cazarea şi transportul. Târgul se va încheia cu o Searã de Galã, unde va fi celebrat schimbul de turism şi culturi între reprezentanţii ţãrilor prezente la eveniment.Votaţi Rezervaţia naturalã Retezat!   Rezervaţia naturalã Retezat ar putea mãri veniturile din turism ale României dacã va fi inclusã, în 2011, printre cele şapte minuni naturale ale lumii, care vor fi alese, la iniţiativa fundaţiei elveţiene New 7 Wonders, dintre 261 de nominalizãri din toate colţurile lumii. Retezatul a fost inclus pe lista nominalizãrilor ca urmare a demersurilor Regiei Naţionale a Pãdurilor Romsilva.
Alãturi de Parcul Naţional Retezat, printre nominalizãri figureazã Everestul, fluviul Amazon, cascada Niagara, insulele Galapagos, stâncile Belogradchik (Bulgaria) şi oaza Al-Hasa (Arabia Sauditã). Nominalizãrile fãcute de 222 de ţãri au fost împãrţite in şapte categorii, care corespund unor zone şi forme de relief specifice: peisaje glaciare, insule, munţi şi vulcani, peşteri, formaţiuni stâncoase şi vãi, pãduri, parcuri naţionale şi rezervaţii naturale, lacuri, râuri, cascade şi peisaje marine. Pânã pe 7 iulie, vor fi alese, prin vot online pe site-ul New7wonders.com, 77 de propuneri dintre cele 261 de nominalizãri, câte 11 din fiecare grup. Ulterior, pe 21 iulie, în competiţie vor rãmâne doar 21 de propuneri, câte 3 din fiecare grup. Acestea vor fi, practic, finalistele, din rândul cãrora, tot prin vot, vor fi alese cele şapte minuni naturale ale lumii. Acestea vor fi anunţate în 2011, adicã dupã un an şi jumãtate de mãsurare a popularitãţii prin voturi pe internet. În 2007, aceeaşi fundaţie a ales si cele şapte minuni contemporane (obiective create de mana omului), în urma voturilor a peste un milion de oameni din toatã lumea. Parcul Naţional Retezat, Rezervaţie a Biosferei, înfiinţat în anul 1935, ocupã o suprafaţã de peste 380 km pãtraţi în judeţul Hunedoara, este arie naturalã protejatã de interes naţional şi internaţional, în care se gãsesc aproape 1.200 de specii de plante, 185 de specii de pãsãri, animale sãlbatice, cel mai întins lac glaciar din România, cel mai adânc lac glaciar din ţarã  şi peste 20 de vârfuri muntoase mai înalte de 2.000 m.Filmãri cu camera ascunsã în camera unei pensiuni   Pãţania prin care au trecut recent doi tineri care s-au cazat peste noapte într-o pensiune aflatã la ieşirea din Caransebeş spre Lugoj, n-o vor uita niciodatã. Ei au descoperit o camerã web bine ascunsã şi orientatã cãtre pat. Televizorul în care era ascunsã camera de filmat, prezenta un semnal ciudat, ca atunci când încerci sã înregistrezi ceva. Bine ascunsã în fanta în care, în mod normal, ar fi trebuit sã intre o casetã, se afla un dispozitiv gândit parcã pentru a-i supraveghea pe cei cazaţi în camerã.
Revoltaţi cã cineva i-ar putea urmãri, tinerii au sunat imediat la poliţie. A urmat un lung şir de explicaţii. Primul luat la întrebãri a fost patronul pensiunii care susţine cã nu ştie despre ce este vorba şi cã nu a filmat pe nimeni. El susţine cã televizorul a fost cumpãrat din Austria şi cã pensiunea nu este conectatã la Internet şi nu beneficiazã de reţea wirless.
Pentru moment, nu se ştie dacã aparatura a fost folositã sau nu de când a ajuns în hotel. Televizorul a fost confiscat de poliţie pentru cercetãri.
La Pensiunea cu pricina fiind amplasatã pe Drumul European 70, mulţi şoferi aleg sã tragã pe dreapta aici, pe timpul nopţii. Fiecare dintre cei care s-au cazat de-a lungul timpului acolo, pot acum sã bãnuiascã cã au fost filmaţi în intimitate. Noi tehnici de furt rãspândite în zonã   Poliţia Municipiului Caransebeş avertizeazã populaţia asupra inventivitãţii hoţilor, care, profitând de naivitatea şi de dorinţa de îmbogãţire rapidã specificã românilor, face victime din ce în ce mai des. Care sunt ultimele gãselniţe în materie?
O reţea bine organizatã de indivizi sunã la întâmplare pe telefoanele mobile şi se recomandã ca fiind reprezentanţi ai unor firme de telefonie mobilã, de electrocasnice sau producãtori de automobile. Ei anunţã pe cel sunat, cã în urma unei loterii, este fericitul câştigãtor al unor bunuri, cum ar fi: autoturisme de producţie indigenã, telefoane mobile, plasmã TV, sume de bani, minute gratuite. Pentru a intra în posesia premiilor, cei sunaţi sunt invitaţi sã cumpere mai multe cartele prepay şi sã comunice la un numãr de telefon stabilit de autor, seriile şi codurile de încãrcare
Evident, cel sunat pierde banii cheltuiţi pe cartelele telefonice, iar pentru el starea de câştigãtor este cu totul irealã. În schimb, autorul se alege cu câteva cartele de pe care poate suna alte şi alte persoane, viitoare victime.
O altã metodã de înşelãciune constã în aceea cã infractorii afişeazã în locuri publice anunţuri prin care aduc la cunoştinţã cã un aşa-zis „colecţionar” cumpãrã maşini de cusut de diferite mãrci (Singer, Zzinger, Naumann, Pfaff, etc), oferind sume fabuloase, cuprinse între 45.000 şi 65.000 de euro. Credulii contacteazã telefonic „colecţionarul”, ocazie cu care acesta le solicitã sã vireze într-un anumit cont diverse sume de bani drept „taxã de urgenţã”, „taxã de deplasare”, „taxã pe virament bancar” sau alte taxe inventate. În speranţa cã o sã vândã maşina de cusut a bunicii pentru o adevãratã avere, majoritatea posesorilor de astfel de bunuri depun sau achitã taxele solicitate. Mult prea târziu, toţi îşi dau seama cã au fost înşelaţi.
Acestea sunt doar douã din tehnicile folosite în ultima perioadã, motiv pentru care, Poliţia Caransebeş recomandã scepticism în astfel de cazuri. „Recomandãm tuturor sã manifeste prudenţã atunci când un strãin vã cere sa-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresã, numãr de cont) şi, cu atât mai mult, când vã cere sã plãtiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa-zisului premiu. Adresaţi-vã de urgenţã celei mai apropiate unitãţi de poliţie sau verificaţi amãnunţit datele la firmele unde se presupune cã sunteţi câştigãtor înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani”, susţine cms. şef Mihai Moatãr, şeful Poliţiei Caransebeş.
De asemenea, poliţiştii recomandã ca, în cazul în care primiţi un SMS sau sunteţi anunţaţi cã aţi câştigat un obiect sau o sumã de bani, dar vi se cere sã urmaţi mai mulţi paşi ca sã puneţi mâna pe premiu, trebuie sã ţineţi cont cã nici un câştig nu poate fi condiţionat de oferirea de beneficii companiei care vã premiazã. „Cel mai indicat este sã nu sunaţi la numãrul indicat în mesaje, mai ales dacã nu aţi participat la nicio promoţie”, a mai adãugat cms şef Moatãr, care a avut un mesaj şi pentru expeditorii acestor mesaje: „Ei trebuie sã ţinã cont de un lucru, anume acela cã înşelãciunea se pedepseşte cu închisoare între 6 luni şi 12 ani”.„Cupa Mãrţişorul“   Sâmbãtã, 7 martie a avut la Clubul Copiilor şi Elevilor, în organizarea prof. Ioan Rein, „Cupa Mãrţişorului” la tenis de masã, şah şi gimnasticã acrobaticã.
Concursul fetelor din clasele V-VIII la tenis de masã a fost câştigat de Raluca Schinteie din clasa a VI-a de la Şcoala Generalã nr. 2, iar cel destinat fetelor din clasele IX-XII, de Maria Cojocea din clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Traian Doda”.
Competiţia de tenis destinatã bãieţilor din clasele I-IV a fost câştigatã de Alex Baderca din clasa a IV-a de la Şcoala Generalã nr. 2, cea a bãieţilor din clasele V-VIII a fost câştigatã de Daniel Gherasim din clasa a V-a de la aceeaşi unitate şcolarã, iar în concursul destinat elevilor de liceu, învingãtor a fost declarat Octavian Dinu din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „Traian Doda”. În competiţia seniorilor s-au înscris 11 participanţi, toţi foşti elevi, pãrinţi, susţinãtori ai cercului de tenis. Cel mai bun s-a dovedit a fi Nicolae Moroşan de 46 de ani din comuna Sacu.
La şah, concursul organizat pentru elevii din clasele V-VIII, a fost câştigat de Dragoş Moraru din clasa a VI-a de la Liceul Teoretic „Traian Doda”, iar cel pentru tinerii din clasele IX-XII a fost câştigat de Ioan Codoşpan din clasa a XII de la aceeaşi unitate de învãţãmânt.
La concursul de gimnasticã acrobaticã destinat fetelor de la grãdiniţã, învingãtoare a fost declaratã Cristiana Miriam Şerfezeu, dintre elevele din clasele I-IV s-a detaşat Larisa Chelu din clasa a III-a de la Şcoala Generalã nr.2, iar Estera Madina din clasa a VII de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” a ocupat locul I în competiţia destinatã fetelor din clasele V-VIII.
Câştigãtorii au primit premii oferite de Primãria Caransebeş care a alocat pentru acest eveniment suma de 500 lei.Sport fãrã frontiere la Caransebeş   Recent, sala de sport a Şcolii Generale nr. 8 a gãzduit competiţia „Sport fãrã frontiere”. La acest turneu de fotbal au participat echipe de la Centrul Aurora din Reşiţa, Şcoala Generalã Ticvaniu Mare, Şcoala Generalã Glimboca, Şcoala Specialã Caransebeş, Şcoala Generalã nr. 1, Şcoala Generalã nr. 2 Caransebeş.
Competiţia, ajunsã la a doua ediţie constituie o continuare a activitãţii cu copiii dezavantajaţi şi romi şi se desfãşoarã în cadrul Proiectului Phare 2005 de la Şcoala Generalã nr. 2 Caransebeş.
Finala s-a disputat între echipele de la Şcoala Generalã Glimboca (antrenor Petru Lupu) şi Şcoala Generalã nr. 2 Caransebeş (antrenor Atanasie Bocicai), victoria revenind caransebeşenilor cu scorul de 5-0. Competiţia a fost organizatã de Atanasie Bocicai, mediator şcolar şi instit. Nicolae Popovici.Eratã   În articolul „Propunere respinsã“, publicat în nr. 237 al Monitorului de Caransebeş la pagina 3, dintr-o regretabilã eroare a apãrut: „Peste 20-30 de ani, când va fi permis accesul liber la documentele Primãriei, cine va citi va rãmâne uluit pentru cã, aleşii democrat-liberali vor fi catalogaţi drept antinaţionali şi antiorãşeneşti”, a precizat Brãtescu, care a apreciat Referatul ca fiind unul incorect şi nedocumentat“.
Textul corect era: „Peste 20-30 de ani, când va fi permis accesul liber la documentele Primãriei, cine va citi va rãmâne uluit pentru cã, aleşii naţional-liberali vor fi catalogaţi drept antinaţionali şi antiorãşeneşti”, a precizat Brãtescu, care a catalogat Referatul ca fiind unul incorect şi nedocumentat“.


Duminica Ortodoxiei


   Potrivit tradiţiei, în prima duminicã din Postul Paştelui, credincioşii ortodocşi sãrbãtoresc Duminica Ortodoxiei. Cu acest prilej, Preasfinţitul Pãrinte Episcop Lucian şi membrii Permanenţei Eparhiale au slujit Sfânta Liturghie la catedrala episcopalã din Caransebeş, slujbã la care au participat sute de credincioşi, mare parte din cei prezenţi împãrtãşindu-se cu Sfintele Taine ale lui Hristos. În aceastã duminicã în care se prãznuieşte biruinţa dreptei credinţe în faţa celorlalte erezii, Preasfinţitul Pãrinte Episcop Lucian al Caransebeşului a sãvârşit prima Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare din acest post, pregãtind Sfinte Taine şi pentru sãptãmâna viitoare la Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite. Presfinţia Sa a slujit înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, membrii ai Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului şi dascãli la şcolile teologice caransebeşene. La acest praznic a fost cititã şi pastorala Sf. Sinod al B.O.R, în încheiere Preasfinţitul Pãrinte Episcop Lucian fãcând urãri de binecuvântare cu ani duhovniceşti îmbelşugaţi tuturor celor de faţã. Totodatã Centrul Eparhial a împãrţit gratuit pliante tuturor credincioşilor prezenţi în care s-a fãcut prezentarea vieţii şi activitãţii Sf. Vasile cel Mare, a cãrui comemorare se face în acest an în cuprinsul Patriarhiei Române. Alãturi de acest pliant ilustrat a fost ataşat un pliant al istoricului icoanelor din Biserica Ortodoxã Universalã. Aceste pliante s-au distribuit în aceastã zi tuturor credincioşilor la toate parohiile din municipiul Caransebeş. Începând din aceastã duminicã, potrivit rezoluţiei Preasfinţitului Pãrinte Episcop Lucian, preoţii din parohiile caransebeşene vor explica în cele cinci duminici din Postul Mare credincioşilor Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei.
Ziua de sãrbãtoare a continuat în sala festivã „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, unde a avut un program cultural-spiritual Credincioşii prezenţi au vizionat filmul documentar „Istoria Ortodoxiei, prilej de a afla, prin intermediul mijloacelor moderne, importanţa acestei zile, atât prin aspectul istoric, dar mai ales doctrinar.
La acest eveniment a luat parte şi Întâistãtãtorul Episcopiei Caransebeşului, Preasfinţitul Pãrinte Episcop Lucian, care a împãrtãşit arhiereasca binecuvântare celor prezenţi.
Duminica Ortodoxiei a fost sãrbãtoritã pentru prima datã în anul 843. Atunci, Biserica a reuşit sã înfrângã erezia care spunea cã icoanele nu ar trebui cinstite. Şi tot de atunci, prima duminicã din Postul Paştelui este un motiv de bucurie.


Simbol şi inovaţie la Caransebeş


   Concursul interjudeţean „Simbol şi inovaţie”, şi-a desemnat câştigãtorii. În competiţia desfãşuratã pe trei secţiuni (mãţişor confecţionat din materiale refolosibile, felicitare de Mãrţişor, creaţie literarã: eseuri, legende şi poezii, inspirate de aceastã tradiţie  româneascã s-au înscris participanţi din toatã ţara, cele mai multe lucrãri fiind trimise di judeţele Constanţa, Buzãu şi Bihor. Juriul, format din cadre didactice de specialitate, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Casei Corpului Didactic şi ai Agenţiei de Mediu Caraş-Severin, a evaluat lucrãrile pe secţiuni şi nivele de clasã. S-a urmãrit: aspectul general al lucrãrii, respectarea tematicii concursului în privinţa realizãrii lucrãrilor, originalitatea subiectelor alese, calitatea exprimãrii: claritate, expresivitate, bogãţia vocabularului, modalitãţi artistice utilizate, expresivitatea creaţiilor plastice, utilizarea materialelor refolosibile. La fiecare dintre secţiunile de concurs au fost premiate lucrãri din majoritatea judeţelor ţãrii. S-au acordat diplome pentru elevi şi pentru cadrele didactice participante. Concursul, ajuns la ediţia a II-a, se desfãşoarã sub motto-ul „Nimic nu se pierde, totul se recicleazã !” Acest concurs se desfãşoarã în cadrul Programului Mondial ECO ŞCOALA, program coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurãtor (Foundation for Environmental–FEE), susţinut la nivel internaţional de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), coordonat la nivel naţional de Centrul Carpato - Danubian de Geoecologie (CCDG), în calitate de Membru Asociat al FEE, susţinut de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovaţiei, Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului. Şcoala Spacialã este înscrisã în acest program. Competiţia este organizatã de Liceul Teoretic „Traian Doda“, Corp B, în parteneriat cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin. Proiectrul este coordonat de instit Nicoleta Valuşescu şi instit. Elena-Doina LepãdatDiferiţi, dar egali


  


   În cadrul Seminarului European Didactica 2009, acreditat şi recunoscut de Ministerul Educaţiei Cercetãrii şi Inovãrii, Şcoala Specialã Caransebeş organizeazã un simpozion internaţional. Manifestarea va avea loc în etapa "Didactica centratã pe arii curriculare", la Caransebeş, în data de 7 aprilie. Cu acest prilej, în cadrul Simpozionului Internaţional ,,Creativitate şi inovaţie în învãţãmântul special va fi prezentat proiectul:,,Diferiţi, dar egali " - ediţia I propus de Şcoala Specialã Caransebeş sub patronajul Episcopiei Caransebeşului, având ca parteneri I.S.J. Caraş - Severin, C.C.D. Caraş-Severin, Primãria Caransebeş, Seminarul Teologic "Ion POPASU", Asociaţia Femeilor Ortodoxe Caransebeş şi Liceul Teoretic "Traian Doda" din Caransebeş. Proiectul este coordonat de director prof. metodist  Memelis Elena, consilier educativ prof. Duma Cornel Lucian, inst. Popa Laura-Silvana, prof. Ghera Lidia.
Înscrierile la simpozionul ce se va desfãşura pe trei secţiuni, se pot face pânã la data de 27 martie a.c., iar taxa de participare este de 30 lei. 
Fiecare participant la simpozion va primi o diplomã de participare  şi un  CD cu ISSN ce va cuprinde materialele prezentate la simpozion.
MICA PUBLICITATEIMOBILIARE

•Vând casã în Sacu, nr. 146, grãdinã de 5000 mp, drum european. Ofertã pãdure în suprafaţã de 8700 m.p. Relaţii la telefon 0355/419628.
•Într-o piaţã imobiliarã total blocatã, cumpãr la preţ real, nu imaginar, garsoniere în Caransebeş: cf. III (16-18 mp) ofer 4.000 Euro, cf II (18-24 mp) - ofer 8.000 - 10.000 euro, cf. I (25-40 mp); ofer 12.000 - 13.000 euro. Rog seriozitate. relaţii la telefon 0769/856617.
•Vând casã în Ciuta. Relaţii la telefon 0764/558513.
•Vând apartament cu 3 camere, Aleea Bujorului, bl. 4, sc. B, ap. 18. Preţ 36.000 euro. Relaţii la telefon 0730/314131.
•Vând casã mare în localitatea Iaz, preţ 60.000 euro. Relaţii la telefon 0767/000875 sau 0732/108402.
•Închiriez 1 sau 2 camere, baie, boiler gaze, bucãtãrie, anexe. Relaţii la telefon 0742/307155 sau 0730/737003.
•Vând teren intravilan 4.687 mp, f.s. 31 m, curent electric, apã, cu intrare din E70, lângã Buchin. Relaţii la telefon 0744/789855.
•Cumpãr în Caransebeş teren pentru casã: 200, 250, 300 mp la preţ real, nu imaginar. Ofer 3.000 pânã la 5.000 euro. Rog seriozitate. Relaţii la telefon 0769/856617.
•Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere, complet mobilat şi cu toate dotãrile necesare unui trai decent, pe Aleea Liliacului, bl. 5, sc. E, ap. 11. Relaţii la telefon 0731/945023 sau 0726/131535, zilnic acasã.
•Vând apartament cu o camerã în suprafaţã de 33 mp, gresie, faianţã, internet, cablu tv, et. 3, blocul Aviatorilor (Pipirig), preţ 16.500 euro, negociabil. Relaţii la telefon 0729/614739.
•Vând teren în Caransebeşul Nou, zona drumul Zlagnei, parcelat, 540 mp, f.s. 19 m, utilitãţi în zonã (curent, apã, gaz). Preţ 12 euro/mp. Relaţii la telefon 0769/868999.
•Vând apartament nou, total renovat, mobilat modern, la cheie, decomandat, 2 camere, parter, zona Pipirig. Relaţii la telefon 0724/025110.
•Vând teren intravilan, 1800 mp, în zona Racoviţa sau doã parcele de 900 mp. Preţ negociabil. Relaţii la telefon 0729/960697.
•Vând teren intravilan în zona Aeroport, situat între 2 vile la şosea, 1.400 mp. Relaţii la numerele de telefon 0723/594792, 0761/117296 sau 0741/415488.
•Vând casã modernã mare cu 2 intrãri, 1 pentru auto şi una pentru atelaje agricole. 3 dormitoare 5X5, salon 6X10, bucãtãrie, cãmarã, baie modernã, parchet, gresie şi faianţã, coridor lambriat, încãlzire centralã din 2008, teracote moderne, total 215 mp construcţie, grãdinã mare cu pomi fructiferi, imobil pe colţ, preţ negociabil sau variante Obreja 73. Relaţii la numerele de telefon 0741/085716 sau  0755/078474.
•Vând teren în zona de vile din Racoviţa, 5.100 mp, preţ 18 euro/mp, negociabil. Relaţii la numerele de telefon 0728/041848 sau 0723/762965.
•Schimb apartament cu 2 camere în Reşiţa cu apartament cu 2 sau 3 camere în Caransebeş. Relaţii la numerele de telefon 0731/356696 sau 0743/177696.
•Cumpãr teren intravilan, cca 400-500 mp, în Caransebeş, ofer 10 - 18 euro/ mp. Relaţii la numerele de telefon 0355/413064.
•Vând apartament cu 3 camere, cf. 1, et. 3, super dotat, şi izolaţie exterioarã. Relaţii la telefon 0733/965651
•Vând casã în Valea Cenchii, str. Valea Mare nr. 4, dupã Ocolul silvic, 4 camere, baie, bucãtãrie, salon, coridor 11 m lungime, centralã pe lemne, garaj, anexe, 100 mp curte. Preţ negociabil. Relaţii la nr. de telefon 0753/685845, 0723/127070 sau dupã ora 20.00 la numãrul 0255/515196.
•Vând sau închiriez apartament cu douã camere, parter, Aleea Bujorului, Relaţii la telefon 0747/094841.
•Vând apartament cu douã camere, în zona Aleea Bujorului. Relaţii la nr. de telefon 0771/551432, 0747/390829.
•Vând sau închiriez casã tip duplex în Caransebeş pentru producţie micã (preferabil firme). Relaţii la telefon 0255/517794, 0720/314460 sau 0731/689262.
•Vând apartament cu 2 camere, decomandat, cu îmbunãtãţiri (zona Pipirig). Relaţii la telefon 0255/517794, 0720/314460 sau 0731/689262.
•Vând teren în Timişoara, zona Dumbrãviţa, str. Iza. Relaţii la telefon 0255/517794, 0720/314460 sau 0731/689262.
•Vând halã de producţie, 210 mp, tâmplãrie PVC cu geamuri termopan, curent trifazic, apã curentã, centralã  de încãlzire electricã. Relaţii la telefon 0727/707435.
•Vând casã în Iaz, nr. 47, douã camere, bucãtãrie, baie şi grãdinã mare, acces auto. Preţ negociabil. Relaţii la nr. de telefon 0763/674920 sau 0768/558433.
•Vând garsonierã, et. 2, cu îmbunãtãţiri, zona Pipirig, pe lângã Sala Polivalentã, complet mobilat. Preţ 19.500 euro, negociabil. Relaţii la telefon 0741/572074 sau 0768/011038.

AUTOVEHICULE

•Vând maşini neînscrise: Fiat Bravo 1.400 cc., an fabricaţie 1996. Preţ negociabil, 2.200 euro şi Ford Escort, 1.600 cc., an fabricaţie 1997, preţ negociabil. Relaţii la telefon 0723/127070, 0753/689845 sau 0255/515196, dupã ora 20.00.
•Vând Dacia 1310, fabricaţie 1989, stare bunã, 5 viteze, 400 euro. Relaţii la telefon 0722/932935.
•Vând VW ac break, Golfvaria, motor 1.900, 6 viteze, culoare gri, înscris în ţarã, 2008 iulie, fabricat 2002. Relaţii la telefon 0722/932935.
•Ocazie! Doar pentru iubitorii de frumos: autoturism (bijuterie) Mercedes Benz - Smart CDI, 2 locuri, motor 799 cmc, diesel, consum 3,2 - 3,5 /100 km, motorinã (real), tiptronic 6+1 viteze, servo, ABS, bord computer, central din cheie, plafon panoramic, distribuţie lanţ, tehnic - optic impecabil, înmatriculat. Preţ deosebit. Relaţii la telefon 0769/856617.
•Vând tractoraş, 15 cp, plug, prãşitoare, fabricaţie 1992. Preţ 10.000 lei. Relaţii la telefon 0728/079007.

DIVERSE

•Vând pompã recirculare marca „Grundfos“ tipul mare, pentru încãlzire centralã. Relaţii la telefon 0743/424314.
•Femeie serioasã cu venituri bune disponibilã cu posibilitate de a locui împreunã, iau în întreţinere bãtrânã sau bãtrân pentru locuinţã în Caransebeş sau Oţelu-Roşu. Relaţii la telefon 0723/684849.
•Vând arzãtor pe gaz, automat, pentru sobe de teracotã, încãlzire centralã, marca Corizza. Relaţii la telefon 0743/424314.
•Vând ieftin ferestre cu geam cu 2 canate, fãrã toc. Relaţii la telefon 0743/424314.
•Vând cuptor Pizza Italian, inox, 220 V, capacitate 6 pizza mari, aparat feliat mezeluri inox, masã inox pentru lucru în bucãtãrie 2,5x0,7 m, aparate folosite 4 luni. Preţ negociabil. Relaţii la telefon 0755/078451.
•Vând computere P3 şi P4, complecte, cu monitor, tastaturã, boxe. Preţ de la 300 lei şi laptopuri P3 şi P4 cu garanţie. Preţ de la 600 lei. Relaţii la tel. 0255/530361 sau 0742/863358.
•Vând rochie de mireasã. Preţ negociabil. Relaţii la telefon 0727/959718.
•Vând rochie de mireasã. Preţ negociabil. Relaţii la telefon 0720/001291.

ANUNÞURI


ÎNTÂLNIRE CU PRIMÃVARA


   Am observat interes deosebit din partea copiilor în legãturã cu anotimpul primãvara şi sãrbãtorirea zilei de 8 Martie, şi am decis sã abordãm aceastã temã pe parcursul urmãtoarelor 5 sãptãmâni.
În acest sens, grupa mare, coordonatã de doamna educatoarea Schuller Ivona şi grupa pregãtitoare coordonatã de doamna Davidescu Silvia vor derula proiectul tematic cu titlul „Întâlnire cu Primãvara“.
Este o temã complexã deoarece îl provoacã pe copil sã se implice afectiv şi efectiv în realizarea sarcinilor, în culegerea de informaţii şi curiozitãţi referitoarea la tema aleasã.
                                                                                            

Gradiniţã P.P.4 Caransebeş


ANUNÞ PUBLIC


   Pentru ducerea la îndeplinire a Hotãrârii Consiliului Local Caransebeş nr. 325 din 27.11.2008, se va organiza în data de 27 martie 2009, ora 14.00, la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primãriei municipiului Caransebeş, strada Teiuşului, nr. 24, licitaţie publicã deschisã, cu strigare, cu adjudecare la cel mai mare preţ obţinut, ce are ca obiect închirierea unui spaţiu în suprafaţã de 10 mp, situat în Caransebeş, Piaţa Agroalimentarã (spaţiul B).
Cererile de înscriere la licitaţie, însoţite de toate documentele necesare, se pot depune la Biroul Relaţii cu Publicul al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primãriei municipiului Caransebeş, strada Teiuşului, nr. 24, pânã la data de 27 martie 2009. ora 10.00. Contravaloarea Caietului de Sarcini şi documentelor necesare licitaţiei, în sumã de 50 lei lei, se achitã la casieria Serviciului Public de Administrare a Serviciului Public şi Privat din cadrul Primãriei municipiului Caransebeş, strada Teiuşului, nr. 24, pânã la data de 27 martie 2009, ora 10.00 (data limitã de depunere a actelor solicitate). Informaţii suplimentare se pot obţine la nr. de telefon: 0255/514947, 0255/513104, Oficiul Juridic.


ANUNÞ PUBLIC


   Pentru ducerea la îndeplinire a Hotãrârii Consiliului Local Caransebeş nr. 304 din 26 oct. 2006, se va organiza în data de 26 martie 2009, ora 14.00, la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primãriei municipiului Caransebeş, strada Teiuşului, nr. 24, licitaţie publicã deschisã, cu strigare, cu adjudecare la cel mai mare preţ obţinut, ce are ca obiect închirierea unui teren în suprafaţã de 21,93 mp (platformã betonatã) situat între curtea interioarã a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţã Caransebeş şi sala de sport aparţinãtoare Şcolii Generale nr. 8, cu destinaţia amplasament chioşc comercial (desfacere pâine şi produse de panificaţie). Cererile de înscriere la licitaţie, însoţite de toate documentele necesare, se pot depune la Biroul Relaţii cu Publicul al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primãriei municipiului Caransebeş, strada Teiuşului, nr, 24, pânã la data de 26 martie  2009, ora 10.00. Contravaloarea Caietului de Sarcini şi documentelor necesare licitaţiei, în sumã de 50 lei, se achitã la casieria Serviciului Public de Administrare a Serviciului Public şi Privat din cadrul Primãriei, municipiului Caransebeş, strada Teiuşului, nr. 24, pânã la data de 26 martie 2009, ora 10.00 (data limitã de depunere a actelor solicitate) .
Informaţii suplimentare se pot obţine la nr. de telefon:
0255/514947, 0255/513104, Oficiul Juridic.
                                                                                                  
CaransebesScris de

Adaugă comentariu

Termeni şi condiţii pentru postarea de comentarii şi trimiterea mesajelor.
Portal Caransebeş nu este responsabil juridic pentru continutul textelor de mai jos.În fapt, serverul care găzduieşte site-ul Portal Caransebeş este situat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ţară în care dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie.
Dorim ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
2. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
3. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice.
4. Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.
Câmpurile marcate cu steluţă (*) sunt obligatorii
Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi şterse fără notificare prealabilă


Codul de securitate
Actualizează