La Mulți Ani cu Sănătate și Fericire, dragi caransebeșeni, oriunde v-ați afla !
 
new year 2015 mesaj 
 

La Multi Ani cu Sanatate, Fericire si Noroc !

Prefect Silviu Hurduzeu

Activitatea Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor în 2014 şi prevenirea şi combaterea de către poliţişti a infracţiunilor în rândul persoanelor potenţial victime, au fost cele două dezbateri din cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru persoanele vârstnice din Caraş-Severin. Şedinţa, care a avut loc joi, a fost condusă de către prefectul Silviu Hurduzeu. Cele cinci CARP-uri din judeţ numără peste 10.200 de membri. Anul trecut au fost acordate împrumuturi în valoare de peste 13 milioane de lei. Doar 1% dintre cei care se împrumută sunt rău platnici.
În anul 2014, în evidenţele Poliţiei au existat aproape 1470 de persoane potenţial-victimale. Cinci persoane, cu toate măsurile de instruire ale Poliţiei, au devenit victime. Acestea au fost din Caransebeş, Băuţar, Marga, Zăvoi şi Vrani și au vârsta cuprinsă între 60 şi 80 de ani

(Daniel Babun)

...
Scris de robotRSS

parcuri

În 2015 Caransebeşul se va îmbogăți cu cinci locuri noi de joacă, Consiliul Local aprobând în prima ședință din acest an documentația tehnico-economică pentru această investiție. Locurile de joacă vor fi amplasate în cartierele Pipirig, Balta Sărată şi Ţiglărie, dar şi în cele două parcuri reprezentative ale municipiului – parcul Dragalina şi Teiuş.
Aleşii urbei au decis astfel să facă o bucurie copiilor, deoarece multe din actualele locuri de joacă s-au deteriorat atât din pricina vremii nefavorabile, cât şi a persoanelor care au vandalizat aceste spații. Investiția acestui proiect se ridică la 300.000lei.

(Lavinia Călina)

...
Scris de robotRSS

Biserica_Romano-Catolica_-_Caransebes

Consilierii locali din Caransebeş au alocat aproximativ 200.000 lei pentru reabilitarea Bisericii Romano-Catolice – monument istoric inclus în patrimoniul UNESCO. Ultima modernizare a fost făcută în urmă cu 60 de ani. Banii sunt destinaţi pentru renovarea interiorului lăcaşului de cult, refacerea mobilierului de lemn, pardoselii, coloanelor şi stâlpilor ornamentali, dar şi a tencuielii. Totodată va fi refăcută complet şi instalaţia electrică, actuala linie electrică fiind într-o starea avansată de degradare.

(Lavinia Călina)

...
Scris de robotRSS

clinica nera

Sectorul Social-Filantropic al Episcopiei Caransebeşului, organizează în perioada 30 ianuarie – 2 februarie o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din România. Fundaţia „Sfânta Irina” din Bucureşti, coordonată de prof. univ. dr. Pavel Chirilă, construiește în Episcopia Caransebeșului, lângă Mănăstirea Nera din localitatea Sasca Montană, primul centru de profil din ţară, care are ca scop ajutorarea bolnavilor de cancer.

Clinica se construieşte în mare parte cu fonduri europene şi va trata şi consilia bolnavii de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Ținând cont că această clinică se construieşte pe teri

...
Scris de robotRSS

volvo-7700-autobuz-urban

Nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţia publică organizată de primăria Caransebeş pentru achiziţionarea unor autobuze. Consiliul Local a aprobat un buget de 3,8 milioane de lei pentru reînfiinţarea transportului public în comun. Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea a 6 autobuze şi 2 microbuze pentru transportul de noapte, astfel încât să fie acoperite cele trei direcţii, spre zona Pipirig, spre Balta Sărată şi spre Gară – Şesu Roşu – Valea Cenchii.

Sursa foto: arhivă
(Mirabela Afronie)

...
Scris de robotRSS

Liliana Danci

Etapa I a Campionatului Naţional de atletism indoor s-a desfşurat zilele trecute în municipiul Bacău. Atleta Liliana Danci (foto) de la CSM Reşiţa, specializată în probele pe distanţă lungă- maraton şi semimaraton- a ocupat locul 5 la 3000 de metri în întrecerea senioarellor.
DE la CSS Caransebeş, Loredana Cimpoieru a încheiat pe locul 8 în proba de 3000 de metri a senioarelor şi pe locul doi la junioare. La 1500 de metri s-a clasat a treia.
Nicoleta Cimpoieru a ocupat locul 8 la 800 de metri şi locul 4 la junioare. De menţionat că cele două surori gemene sunt cadete în primul an, iar antrenorul emerit Cristian Dragomir a decis ca ele să concureze şi cu senioarele. Cele două, însoţite de antrenorul lor, vor participa sâmbătă, 31 ianuarie, la concursul Indoor Clasic Viena.

Foto arhivă

(Daniel Babun)

...
Scris de robotRSS

politia

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţişti în perioada 24-25 ianuarie, oamenii legii au întocmit mai multe dosare de cercetare penală.
Pe Pasajul Superior Lunca Bârzavei din municipiul Reşiţa a fost oprit pentru control un autoturism. Din verificările efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de C.C., în vârstă de 57 de ani. La testarea bărbatului cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pentru aceeaşi faptă este cercetat şi B.I., în vârstă de 41 de ani, oprit pentru control în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Revoluţia din Decembrie din Reşiţa.

Pe raza localităţii Greoni, poliţiştii l-au identificat pe C.M., de 19 ani, la volanul unui autoturism fără a poseda permis de condu

...
Scris de robotRSS

Mai multe articole..

Pagina 1 din 680

Început
Anterior
1

Cele mai citite

Porumbei, găini şi iepuri campioni la Kovaciča

15-01-2014 Reprezentanții Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Caraş-Severin s-au întors astăzi de la expoziţia anuală de profil, care a avut loc la Kovaciča – Serbia, localitate înfrăţită cu municipiul Caransebeș. Au fost prezenți peste 200 de participanţi din Serbia şi Ungaria, delegaţia caransebeşeană fiind singura invitată din România, ne-a precizat președintele asociației, Alin Deteșan. Au fost acordate diplome de participare pentru toa...
Mai mult ...

Caransebeş, te iubim ...

16-11-2010         Pentru că suntem caransebeşeni şi ne iubim oraşul, cu bunele şi cu relele sale, vă propun ca în această rubrică să punctăm care sunt priorităţile de care acesta are nevoie pentru a deveni cu adevărat oraşul în care să ne facă plăcere să locuim.Pentru aceasta vă rugăm să folosiţi rubrica de comentarii de mai jos.Vă mulţumim.  UPDATE:   Semne bune pentru 2011 - Se anunţă reabilitarea sălii de spectacole a Casei de Cultur...
Mai mult ...

Marcel Vela, turist la ...secu

08-11-2006 Sursa: Cotidianul Sud-VestulAnul III, Nr. 261 (810) Miercuri, 8 Noiembrie 2006 Jurnalist: Rita Teaca    Partidul National Liberal pluteste in deriva in politica romaneasca.Si era previzibil sa se intample asa si in Caras-Severin, unde un grup de veleitari ar dori sa preia conducerea organizatiei judetene.   Liderii din esalonul doi al partidului s-au intalnit in urma cu vreo doua luni la Caransebes, pentru a-l debarca pe presedintele Gavril Soran (la multi ani, domnu...
Mai mult ...

Buget secatuit de procese

15-01-2011 Bugetul municipiului Caransebeș suferă drastic din cauza numeroaselor procese pe care actuala administrație locală le poartă, cu rost sau fără rost.  Este firesc să ne întrebăm , cât îi costă pe caransebeșeni aceste procese. Consilierul local PDL, Matei Armaș a încercat să afle și a depus în acest sens o solicitare adresată administrației caransebeșene la sfârșitul anului 2008. Mai exact în luna octombrie anul 2008, când a cerut o evidență a numărului și stadiului...
Mai mult ...

Marcel Vela, executat silit!

29-05-2008 Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, executat silit! Sursa: cotidianul Sud-Vestul În toamna anului trecut, cotidianul nostru a publicat un material în care au fost semnalate câteva dintre practicile administraţiei locale din Caransebeş în legãturã cu procedurile de organizare a licitaţiilor publice având ca obiect atribuirea terenurilor prin concesiune. În acest context, potrivit dispoziţiilor legale, Ministeru...
Mai mult ...

Horoscop

Utilizatori

Autentificare

Curs valutar BNR

Curs de schimb
Currency RON 
29-01-2015
CAD 3.1375
EUR 4.4451
GBP 5.9566
USD 3.9335

Vremea

*

Cer senin

8 °C
vest 29 km/h

vineri
posibil ploaie (4 ↔ 9 °C)

sâmbătă
Zăpadă (1 ↔ 7 °C)

duminică
posibil ploaie (1 ↔ 6 °C)

luni
Zăpadă (-2 ↔ 4 °C)

Arhivă ştiri