Duminică, Martie 29, 2015

Metalul-Poli

Sezonul regulat al ligii secunde de fotbal s-a încheiat sâmbătă, 28 martie.

ACS Poli Timişoara a încheiat sezonul regulat al ligii a doua de fotbal cu un avans destul de consistent, şase puncte, după meciul de sâmbătă. Elevii lui Dan Alexa au remizat în deplasare, 2-2, cu FC Olt Slatina în etapa a 22-a a Ligii a 2-a de fotbal seria a 2-a. Acelaşi rezultat, 2-2, s-a înregistrat şi în partida FC Caransebeş-FC Bihor Oradea. Celelalte rezultate de sâmbătă:

Şoimii Pâncota – CS Mioveni 0-1

Unirea Tărlungeni – Olimpia Satu Mare 1-0 şi

Fortuna Poiana Câmpina – CSM Rm. Vâlcea 0-3; Fortuna s-a retras din campionat şi pierde toate jocurile la ‘masa verde.

CS Metalul Reşiţa a stat în această etapă.

La finalul sezonului regulat, echipele clasate pe primele şase locuri vor juca în play-off. Ordinea în clasament este: ACS Poli Timişoara, Metalul Reşiţa, FC Olt Slatina, Unirea Tărlungeni, CS Mioveni şi Olimpia Satu Mare.

În play-out vor evolua CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeș, FC Bihor Oradea și Șoimii Pânc

...
Scris de robotRSS

taxe si impozite caransebes (4)

Caransebeşenii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a beneficia  de bonificaţia oferită de municipalitate la plata taxelor şi impozitelor locale.
Cei care achită dările aferente anului fiscal 2015  până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10% la suma totală de plată. Pentru că acest termen se apropie, Primăria Caransebeș a decis prelungirea programului de încasare până la ora 18.00, în zilele de 30 şi 31 martie.  (Valentina Adam)

 

...
Scris de robotRSS

accident-noapte-tir

Grav accident de circulaţie pe DN 58, la ieşirea din localitatea Glimboca, spre Caransebeş. Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasenş unde a fost lovit în plin de un tir. Conducătorul auto a fost grav rănit, fiind preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul din Caransebeş, însă pe drum a murit.
Vom reveni cu informaţii.

FOTO: Arhivă agenda.ro

...
Scris de robotRSS

0-revoluitie

Reşiţa este unul dintre nu foarte multele oraşe din România în care Revoluţia din decembrie 1989 a izbucnit şi s-a desfăşurat în bună măsură înaintea căderii dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu. Există o relatare a evenimentelor făcută chiar atunci, când desfăşurarea lor încă nu se încheiase. Este vorba despre o ediţie specială a ziarului Flamura liberă, apărută la Reşiţa în ziua de sâmbătă, 23 decembrie 1989, în paginile căruia era inserat, sub titlul Reşiţa revoluţionară, Reşiţa eroică, un reportaj detaliat cu privire la cele petrecute.
Ecourile revoltei şi ale represiunii de la Timişoara, aflată în apropiere, şi care din 16 decembrie 1989 lupta singură împotriva regimului comunist, au avut în sfârşit efect şi la Reşiţa în 21 decembrie. La ora 16 a acestei zile, în centrul oraşului au sosit primele grupuri de manifestanţi „reprezentând intelectualitatea şi muncitorimea Reşiţei”, pentru a-şi exprima solidaritatea cu populaţia Timişoarei. Ei cântau Deşteaptă-te române! şi înfierau m

...
Scris de robotRSS

parcare handicapati (3)

Consilierii locali reşiţeni au aprobat ieri în şedinţa extraordinară de îndată, reactualizarea studiului de fezabilitate pentru crearea de noi locuri de parcare. Se prevede amenajarea a 5.500 de parcări verzi în zona centrală, Valea Domanului, Lunca Pomostului, Microraioanele I, II, III şi IV, Calea Caransebeşului şi Calea Timişoarei.
Actualul studiu a fost completat cu soluţii moderne precum: montarea de panouri de afişaj electronic, îmbunătăţirea iluminatului public prin montarea de noi stâlpi de iluminat, reabilitarea suprafeţei carosabile.
Valoarea investiţiei este de 40 de milioane de lei şi vor fi întreprinse demersuri pentru obţinerea de finanţare guvernamentală sau europeană.

(Daniel Babun)

...
Scris de robotRSS

catalin rufa si mihai stepanescu

Primăria Reşiţa l-a somat pe patronul clubului Metalul Reşiţa, Cătălin Rufă, să-şi plătească datoriile până în 12 aprilie. Într-un comunicat de presă transmis miercuri, 25 martie, Radio România Reşiţa, Primăria îi reaminteşte principalului finanţator al clubului de fotbal din Valea Domanului obligaţiile care îi revin în această calitate, acelea de a achita toate datoriile, inclusiv cele către furnizori. Totodată, administraţia locală s-a sesizat după meciul de sâmbătă, cu FC Caransebeş, când preţul biletului a fost majorat de la cinci la zece lei, la iniţiativa lui Cătălin Rufă, fără acordul Primăriei. În comunicatul de presă se solicită ca intrarea să fie liberă, la primul meci disputat pe teren propriu de Metalul Reşiţa, în play-off.

Redăm aici conţinutul comunicatului de presă:

„Având în vedere situaţia neplăcută, creată la meciul de fotbal din data de 21 martie 2015, când preţul biletului a fost majorat de la cinci la zece lei, la iniţiativa acţionarului majoritar, Cătălin Rufă, fără

...
Scris de robotRSS

miei caransebes

Primăria Municipiului Caransebeș, prin Serviciul Public „Piața Gugulanilor”, pune la dispoziția crescătorilor de animale „Punctul de sacrificare tineret ovin și caprin” în piața centrală. Punctul va funcţiona în perioada 30 martie – 12 aprilie 2015.

„Prin autorizația temporară a punctului de sacrificiu dorim ca în fiecare an să le oferim caransebeșenilor posibilitatea de a-și alege direct de la producător mielul proaspăt taiat pentru masa de Paște. Taxele percepute sunt 5 lei/cap și 30 de lei/zi de măcelar(prestator), neschimbate din anul 2005″, a precizat șefa Serviciul Public Piața Gugulanilor, Luminița Verdeș.

Pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, 2 medici veterinari din cadrul DSVSA Caraș-Severin vor supraveghea și verifica permanent modul de respectare a condițiilor sanitar-veterinare la punctul de sacrificare din piața centrală.    (Valentina Adam)

...
Scris de robotRSS

Mai multe articole..

Pagina 1 din 702

Început
Anterior
1

Cele mai citite

Porumbei, găini şi iepuri campioni la Kovaciča

15-01-2014 Reprezentanții Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Caraş-Severin s-au întors astăzi de la expoziţia anuală de profil, care a avut loc la Kovaciča – Serbia, localitate înfrăţită cu municipiul Caransebeș. Au fost prezenți peste 200 de participanţi din Serbia şi Ungaria, delegaţia caransebeşeană fiind singura invitată din România, ne-a precizat președintele asociației, Alin Deteșan. Au fost acordate diplome de participare pentru toa...
Mai mult ...

Caransebeş, te iubim ...

16-11-2010         Pentru că suntem caransebeşeni şi ne iubim oraşul, cu bunele şi cu relele sale, vă propun ca în această rubrică să punctăm care sunt priorităţile de care acesta are nevoie pentru a deveni cu adevărat oraşul în care să ne facă plăcere să locuim.Pentru aceasta vă rugăm să folosiţi rubrica de comentarii de mai jos.Vă mulţumim.  UPDATE:   Semne bune pentru 2011 - Se anunţă reabilitarea sălii de spectacole a Casei de Cultur...
Mai mult ...

Marcel Vela, turist la ...secu

08-11-2006 Sursa: Cotidianul Sud-VestulAnul III, Nr. 261 (810) Miercuri, 8 Noiembrie 2006 Jurnalist: Rita Teaca    Partidul National Liberal pluteste in deriva in politica romaneasca.Si era previzibil sa se intample asa si in Caras-Severin, unde un grup de veleitari ar dori sa preia conducerea organizatiei judetene.   Liderii din esalonul doi al partidului s-au intalnit in urma cu vreo doua luni la Caransebes, pentru a-l debarca pe presedintele Gavril Soran (la multi ani, domnu...
Mai mult ...

Buget secatuit de procese

15-01-2011 Bugetul municipiului Caransebeș suferă drastic din cauza numeroaselor procese pe care actuala administrație locală le poartă, cu rost sau fără rost.  Este firesc să ne întrebăm , cât îi costă pe caransebeșeni aceste procese. Consilierul local PDL, Matei Armaș a încercat să afle și a depus în acest sens o solicitare adresată administrației caransebeșene la sfârșitul anului 2008. Mai exact în luna octombrie anul 2008, când a cerut o evidență a numărului și stadiului...
Mai mult ...

Marcel Vela, executat silit!

29-05-2008 Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, executat silit! Sursa: cotidianul Sud-Vestul În toamna anului trecut, cotidianul nostru a publicat un material în care au fost semnalate câteva dintre practicile administraţiei locale din Caransebeş în legãturã cu procedurile de organizare a licitaţiilor publice având ca obiect atribuirea terenurilor prin concesiune. În acest context, potrivit dispoziţiilor legale, Ministeru...
Mai mult ...

Horoscop

Utilizatori

Autentificare

Curs valutar BNR

Curs de schimb
Currency RON 
27-03-2015
CAD 3.2682
EUR 4.4242
GBP 6.0785
USD 4.0876

Vremea

*

Cer în general noros

5 °C
NE 8 km/h

duminică
Cer acoperit (3 ↔ 12 °C)

luni
posibil ploaie (4 ↔ 13 °C)

marţi
posibil ploaie (8 ↔ 14 °C)

miercuri
Ploaie (4 ↔ 13 °C)

Arhivă ştiri