logo knight1

                                                                      

Marţi, Noiembrie 25, 2014

asfaltare parcare

În această perioadă, în municipiul Caransebeş se execută lucrări de refacere a străzilor Calea Severinului şi Calea Orşovei. Banii alocaţi reparaţiilor provin din taxele încasate de primărie la eliberarea autorizaţiilor de liberă trecere pentru camioanele şi autovehiculele care depăşeau 3,5 tone, în perioada când se lucra la viaductul de pe centură. Din primavara anului viitor, în funcţie de finalizarea lucrărilor de introducere a reţelei de apă şi canal, vor intra în reparaţii şi străzile: Libertăţii, Horia, Tribunalului şi Nicolae Bălcescu.

(Valentina Adam)

...
Scris de robotRSS

Niciunul dintre cele opt târguri deschise oficial de primăriile din judeţul Mehedinţi nu are autorizaţie sanitar-veterinară. Această situaţie este cauzată de lipsa de fonduri necesare pentru asigurarea condiţiilor impuse de legislaţia în vigoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Daniel Făiniş. Târgurile sunt administrate de primăriile Baia de Aramă, Balta, Broşteni, Jiana, Pătule, Şimian, Strehaia şi Vînju Mare, care ar trebui să execute lucrări de modernizare a lor.
În aceste spaţii ar trebui amenajate laboratoare sanitar-veterinare, padocuri pentru animale dotate cu asomatoare şi frigidere şi să existe energie electrică şi apă potabilă, a precizat Făiniş.
Din cauză că niciunul dintre târguri nu dispune de aceste dotări, nu pot fi autorizate, iar activităţile specifice târgurilor – comercializarea de produse alimentare, cereale şi animale – se desfăşoară ilegal.

(Mirabela Afronie)

...
Scris de robotRSS

isabelle

Noul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Caraş-Severin este Isabelle Scorobete, care a câştigat concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei de comisar şef, rămasă vacantă după ce la sfârşitul lunii septembrie, fostul director Cristian Angyal şi-a dat demisia. Concursul a avut loc în 12 noiembrie, iar Isabelle Scorobete a fost singurul candidat. Singurele condiţii au fost să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi să aibă vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 2 ani. Potrivit datelor de pe profilul său de pe o reţea de socializare, Isabelle Scorobete locuieşte în Caransebeş, este absolventă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara. În trecut a fost inspector la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin.
Interi

...
Scris de robotRSS

lumini_de_craciun

În Caransebeş a început montarea decoraţiunilor pentru sărbătorile de iarnă. În acest an, pentru iluminatul festiv, autorităţile locale vor folosi instalaţiile din anii trecuţi, fiind înlocuit doar ornamentul din parcul General Drăgălina, acesta urmând să fie amplasat în cartierul Pipirig. Timp de o lună, caransebeşenii vor putea participa şi la un târg de Crăciun, organizat de Casa de Cultură George Suru. Târgul se va desfăşura în centru civic, unde vor fi amplasate 20 de căsuţe tradiţionale din lemn pentru comercianţi. Iluminatul ornamental în municipiul de Timiş şi Sebeş va fi pornit în 5 decembrie, de Sfântul Nicolae.

(Valentina Adam)

...
Scris de robotRSS

politia locala

5 persoane din Caransebeş sunt cercetate penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru distrugere. Acestea au fost implicate aseară într-un scandal la un bloc situat pe strada Tudor Vladimirescu. Scandalagii s-au manifestat agresiv inclusiv la sediul Poliţiei, unde o tânără a lovit cu o piatră uşa instituţiei. Până la urmă, conflictul a fost aplanat de oamenii legii, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Ancuţa Cheţan.
„La faţa locului au fost identificate cinci persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani care s-au manifestat agresiv, proferând injurii şi expresii jignitoare ce au indignat locatarii blocului. Persoanele implicate în scandal au fost conduse la sediul poliţiei, dar acestea au continuat să se manifeste agresiv, iar o tânără în vârstă de 28 de ani a lovit cu o piatră uşa de acces în sediul poliţiei”, a precizat agentul principal Ancuţa Cheţan.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţi

...
Scris de robotRSS

 La Târgul de carte  Gaudeamus, organizat de Radio România, tânăra scriitoare caransebeşancă Lavinia Călina a lansat sâmbătă, 22 noiembrie,  primul volum al romanului ” Neamul Corbilor”.

Intitulat “Copiii Întunericului”, cartea te transpune într-o lume plină de magie şi acţiune, răsturnări de situaţie, intrigi ţesute de veacuri şi iubiri blestemate.

Născută în decembrie 1989 la Caransebeş, Lavinia Călina a urmat cursuri pedagogice şi de filologie la Colegiul Naţional CD Loga ca apoi să studieze la Facultatea de Litere din Timişoara, secţia limbi străine.  Debutul literar a fost la începutul acestui an  cu romanul  “Ultimul Avanpost”.

Lavinia Călina demonstrează astfel că nu toţi tinerii de azi au înlocuit cărţile cu mediul online, iar prezenţa numeroasă a acestora la Gaudeamus  ne dă  speranţe.

Ediţia de anul acesta, a XXI-a, a Târgului Gaudemus  “Carte de învăţătură” a stat sub semnul recordurilor, peste 100 de mii de vizitatori, 750 de evenimente şi  lansări de carte unice.

Târgul

...
Scris de robotRSS

Metalul Resita - CS Mioveni

Cele trei echipe care ocupă podiumul clasamentului seriei a II-a a Ligii a II-a de fotbal au înregistrat remize în partidele disputate în etapa a XIV-a.
Metalul Reşiţa, clasată pe locul trei, a obţinut un rezultat de egalitate sâmbătă, 22 noiembrie, 1-1, în meciul de pe teren propriu, împotriva celor de la CS Mioveni. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 9 prin Ayza, iar Metalul a restabilit egalitatea prin reuşita lui Manole din minutul 21.

Metalul Reșița: Zimmermann – R. Cristian, Ciucă, Ciobanu (min. 84, I. Popescu), Aniţoiu – O. Vasile, A. Ionescu (min. 76, Enescu), Feher, A. Neagoe (min. 76, Roman) – Manole, Buhăescu. Antrenor. Daniel Oprița.
CS Mioveni: Croitoru – Negoiţă, Calvin, B. Stoica, C. Stan – Răuţă, Biceanu (min. 88, Mârzeanu), Gălan (min. 71, Dragalina) – Mazilu, Nilă (min. 78, Vintilă), Ayza. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Fortuna Poiana Câmpina, ocupanta poziţiei secunde, a remizat sâmbătă, în deplasare, 1-1, cu Olimpia Satu Mare. Vineri, în debutul etapei, ACS Poli Timişo

...
Scris de robotRSS

Mai multe articole..

Pagina 1 din 657

Început
Anterior
1

Cele mai citite

Porumbei, găini şi iepuri campioni la Kovaciča

15-01-2014 Reprezentanții Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Caraş-Severin s-au întors astăzi de la expoziţia anuală de profil, care a avut loc la Kovaciča – Serbia, localitate înfrăţită cu municipiul Caransebeș. Au fost prezenți peste 200 de participanţi din Serbia şi Ungaria, delegaţia caransebeşeană fiind singura invitată din România, ne-a precizat președintele asociației, Alin Deteșan. Au fost acordate diplome de participare pentru toa...
Mai mult ...

Caransebeş, te iubim ...

16-11-2010         Pentru că suntem caransebeşeni şi ne iubim oraşul, cu bunele şi cu relele sale, vă propun ca în această rubrică să punctăm care sunt priorităţile de care acesta are nevoie pentru a deveni cu adevărat oraşul în care să ne facă plăcere să locuim.Pentru aceasta vă rugăm să folosiţi rubrica de comentarii de mai jos.Vă mulţumim.  UPDATE:   Semne bune pentru 2011 - Se anunţă reabilitarea sălii de spectacole a Casei de Cultur...
Mai mult ...

Marcel Vela, turist la ...secu

08-11-2006 Sursa: Cotidianul Sud-VestulAnul III, Nr. 261 (810) Miercuri, 8 Noiembrie 2006 Jurnalist: Rita Teaca    Partidul National Liberal pluteste in deriva in politica romaneasca.Si era previzibil sa se intample asa si in Caras-Severin, unde un grup de veleitari ar dori sa preia conducerea organizatiei judetene.   Liderii din esalonul doi al partidului s-au intalnit in urma cu vreo doua luni la Caransebes, pentru a-l debarca pe presedintele Gavril Soran (la multi ani, domnu...
Mai mult ...

Buget secatuit de procese

15-01-2011 Bugetul municipiului Caransebeș suferă drastic din cauza numeroaselor procese pe care actuala administrație locală le poartă, cu rost sau fără rost.  Este firesc să ne întrebăm , cât îi costă pe caransebeșeni aceste procese. Consilierul local PDL, Matei Armaș a încercat să afle și a depus în acest sens o solicitare adresată administrației caransebeșene la sfârșitul anului 2008. Mai exact în luna octombrie anul 2008, când a cerut o evidență a numărului și stadiului...
Mai mult ...

Marcel Vela, executat silit!

29-05-2008 Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, executat silit! Sursa: cotidianul Sud-Vestul În toamna anului trecut, cotidianul nostru a publicat un material în care au fost semnalate câteva dintre practicile administraţiei locale din Caransebeş în legãturã cu procedurile de organizare a licitaţiilor publice având ca obiect atribuirea terenurilor prin concesiune. În acest context, potrivit dispoziţiilor legale, Ministeru...
Mai mult ...

Horoscop

Utilizatori

Autentificare

Curs valutar BNR

Curs de schimb
Currency RON 
24-11-2014
CAD 3.1807
EUR 4.4347
GBP 5.5941
USD 3.5758

Vremea

*

Cer senin

0 °C
SV 0 km/h

marţi
Cer parţial noros (1 ↔ 7 °C)

miercuri
Cer senin (-1 ↔ 6 °C)

joi
Cer senin (0 ↔ 6 °C)

vineri
Cer parţial noros (2 ↔ 7 °C)

Arhivă ştiri