Marţi, Aprilie 28, 2015

celule-stem

Şi la Spitalul Municipal din Caransebeş se vor preleva de anul viitor celule stem. În prezent, în zona de vest, recoltarea se face doar la Timişoara. În urma apelurilor umanitare, de la începutul anului 68 de persoane din Caraş-Severin s-au înscris în registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem. În Timiş cifra este mult mai mare, 1.300 de cetăţeni s-au arătat interesaţi să doneze celule stem. Aceştia sunt contactaţi doar dacă se găseşte un pacient compatibil. (Daiana Roşca)

...
Scris de robotRSS

Baza aviatie 2Unitatea specială de aviaţie de la Caransebeş, înfiinţată pentru a interveni în zona de vest a ţării în cazuri de urgenţă va deveni funcţională în a doua jumătate a luni mai. În această perioadă are loc instruirea piloţilor. Elicopterul de tip IAR-316 repartizat de Ministerul Afacerilor Interne bazei de la Caransebeş este folosit în procesul de instruire atât la Unitatea specială de aviaţie din Bucureşti, cât şi la cea din Iaşi.  De asemenea se recrutează personal din sursă internă pentru diferite specialităţi suport şi din sursă externă doar pentru personal aeronavigant. (Daniel Babun)

...
Scris de robotRSS

646x404

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a verificat zilele trecute dacă spitalele din judeţ şi-au cumpărat sau nu cititoare de carduri. Astfel inspectorii au constatat că în acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa deţine 54 de cititoare, din care 35 sunt montate, Spitalul Municipal din Caransebeş are zece aparate dar nemontate, Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu are trei cititoare funcţionale, Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă are şase aparate, Spitalul Orăşenesc Oraviţa nu deţine niciun cititor iar Centrul de Recuperare Neuromotorie Provitam din Reşiţa are un cititor, dar care nu funcţionează încă. Toate aceste aparate trebuie sã fie activate la 1 mai, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Sursă foto: adevarul.ro

Daiana Roşca

...
Scris de robotRSS

Metalul-cu-Olimpia

Sâmbătă, 25 aprilie s-au disputat partidele etapei a patra din play-off-ul şi play-out-ul Ligii a doua. În play-off-ul seria a 2-a s-au consemnat rezultatele:

Metalul Reşiţa – Olimpia Satu-Mare 2-0. Golurile au fost marcate de Dandea şi Vişan Creţu în repriza a doua. La trei muinute după ce a deschis scorul, Dandea a primit cartonaş roşu.  Partida din Valea Domanului a început cu 15 minute mai târziu deoarece jucătorii reşiţeni au protestat că nu şi-au primit salariile.

FC Olt Slatina- ACS Poli Timişoara 0-1 şi

Unirea Tărlungeni – CS Mioveni 1-2.

În play-out au jucat:

FC Bihor Oradea – FC Caransebeş 0-3 şi

CSM Râmnicu Vâlcea – Şoimii Pâncota 1-1.

(Daniel Babun)

 

...
Scris de robotRSS

hram catedrala istorica4

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost cinstit în mod deosebit la Catedrala istorică din Caransebeș, deoarece acest sfânt locaș joi, 23 aprilie, și-a sărbătorit ocrotitorul. Sărbătoarea a început la orele dimineții printr-o procesiune de la Reședința episcopală până la vechea catedrală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate. Aici, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujbă au fost prezenți un număr mare de credincioși, dar și elevi seminariști și studenți teologi de la cele două instituții teologice din Caransebeș.

https://radioresita.ro/wp-content/uploads/2015/04/SLN-23.04.2015-PS-Lucian-HAR1m04s.mp3

În acest an împlinindu-se 150 de ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului, chiriarhul a săvârșit la final și o slujbă de pomenire pentru toți ierarhii, preoții, profesorii de teologie, care au păstorit și au activat în Eparhi

...
Scris de robotRSS

Pentru că astăzi s-a sărbătorit atât meseria de bibliotecar, cât şi cartea în sine, conducerea Bibliotecii judeţene „Paul Iorgovici” din Reşiţa a organizat pentru angajaţi o expoziţie cu volume dedicate primului război mondial , documente ce nu au mai fost expuse până acum .
Invitat de onoare al manifestării a fost colonelul Liviu Groza care a contribuit dealtfel la realizarea expoziţiei. Acesta a fost distins din partea Bibliotecii şi cu o plachetă pentru contribuţia remarcabilă la îmbogăţirea patrimoniului cultural naţional prin opera sa.
Au mai participat la reuniunea de astăzi şeful serviciului arhivelor naţionale din Caransebeş, Ovidiu Roşu, istoricul Carmen Albert, conferenţiar dr. Marcu Mihail Deleanu şi alţi oameni de cultură care au împărtăşit din experienţa lor legată de cercetarea sau scrierea cărţilor care ajung pe rafturile bibliotecilor.

(Daniela Tudor)

...
Scris de robotRSS

carbune-anina

Natura a fost foarte generoasă cu subsolul judeţului Caraş-Severin. Pe suprafaţa cuprinsă între Simeria şi Moldova Nouă, pe o distanţă de 245 de kilometri există rezerve de minereuri polimetalice, cărbuni, uraniu, roci ornamentale sau aur din aluviuni. Cu toate acestea, resursele naturale sunt puţin exploatate, spune reprezentantul Compartimentului pentru inspecţie teritorială Caransebeş al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, inginerul Radu Muntean. La ora actuală, în judeţ mai sunt activi doar 58 de agenţi economici, în condiţiile în care în urmă cu 7 ani, numărul lor era de trei ori mai mare. Explicaţia constă în solicitarea scăzută de materie primă din judeţ, mai ales în lipsa unor lucrări importante de infrastructură. Cererea de piatră de exemplu, era mare în perioada în care s-au construit drumurile de centură de la Caransebeş, Timişoara sau Domaşnea, dar odată cu finalizarea lor, exploatările în cariere şi-au închis rând pe rând porţile.
Lipsa investitorilor în acest

...
Scris de robotRSS

Mai multe articole..

Pagina 1 din 710

Început
Anterior
1

Cele mai citite

Porumbei, găini şi iepuri campioni la Kovaciča

15-01-2014 Reprezentanții Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Caraş-Severin s-au întors astăzi de la expoziţia anuală de profil, care a avut loc la Kovaciča – Serbia, localitate înfrăţită cu municipiul Caransebeș. Au fost prezenți peste 200 de participanţi din Serbia şi Ungaria, delegaţia caransebeşeană fiind singura invitată din România, ne-a precizat președintele asociației, Alin Deteșan. Au fost acordate diplome de participare pentru toa...
Mai mult ...

Caransebeş, te iubim ...

16-11-2010         Pentru că suntem caransebeşeni şi ne iubim oraşul, cu bunele şi cu relele sale, vă propun ca în această rubrică să punctăm care sunt priorităţile de care acesta are nevoie pentru a deveni cu adevărat oraşul în care să ne facă plăcere să locuim.Pentru aceasta vă rugăm să folosiţi rubrica de comentarii de mai jos.Vă mulţumim.  UPDATE:   Semne bune pentru 2011 - Se anunţă reabilitarea sălii de spectacole a Casei de Cultur...
Mai mult ...

Marcel Vela, turist la ...secu

08-11-2006 Sursa: Cotidianul Sud-VestulAnul III, Nr. 261 (810) Miercuri, 8 Noiembrie 2006 Jurnalist: Rita Teaca    Partidul National Liberal pluteste in deriva in politica romaneasca.Si era previzibil sa se intample asa si in Caras-Severin, unde un grup de veleitari ar dori sa preia conducerea organizatiei judetene.   Liderii din esalonul doi al partidului s-au intalnit in urma cu vreo doua luni la Caransebes, pentru a-l debarca pe presedintele Gavril Soran (la multi ani, domnu...
Mai mult ...

Buget secatuit de procese

15-01-2011 Bugetul municipiului Caransebeș suferă drastic din cauza numeroaselor procese pe care actuala administrație locală le poartă, cu rost sau fără rost.  Este firesc să ne întrebăm , cât îi costă pe caransebeșeni aceste procese. Consilierul local PDL, Matei Armaș a încercat să afle și a depus în acest sens o solicitare adresată administrației caransebeșene la sfârșitul anului 2008. Mai exact în luna octombrie anul 2008, când a cerut o evidență a numărului și stadiului...
Mai mult ...

Marcel Vela, executat silit!

29-05-2008 Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, executat silit! Sursa: cotidianul Sud-Vestul În toamna anului trecut, cotidianul nostru a publicat un material în care au fost semnalate câteva dintre practicile administraţiei locale din Caransebeş în legãturã cu procedurile de organizare a licitaţiilor publice având ca obiect atribuirea terenurilor prin concesiune. În acest context, potrivit dispoziţiilor legale, Ministeru...
Mai mult ...

Horoscop

Utilizatori

Autentificare

Curs valutar BNR

Curs de schimb
Currency RON 
27-04-2015
CAD 3.3517
EUR 4.4202
GBP 6.1739
USD 4.0773

Vremea

*

Cer senin

14 °C
vest 0 km/h

marţi
Cer parţial noros (11 ↔ 21 °C)

miercuri
Ploaie (3 ↔ 12 °C)

joi
Cer parţial noros (8 ↔ 20 °C)

vineri
Ploaie (8 ↔ 21 °C)

Arhivă ştiri